T/m 25 april krijg je een ticket voor de masterclass ‘Triggers’ cadeau bij dit e-book!
Dat is helemaal niet gek en voor iedere ouder herkenbaar. Het is ook frustrerend als je kind midden in de winkel een woedeaanval heeft, omdat ‘ie zijn zin niet krijgt. Of toch op de muur tekent, nadat je 3x hebt gezegd dat dat niet mag. Of keihard krijst, omdat de televisie niet aan mag.
Op die momenten is het moeilijk om je geduld te bewaren en voor je het weet schiet je uit je slof en schreeuw je tegen je kind. Vervolgens voel jij je schuldig, want dit was nou precies niet hoe je het had gewild.
Je vraagt je af of je het wel goed doet en waarom het bij anderen wel lijkt te lukken. En waarom het toch steeds weer, ondanks je voornemen om er een leuke dag van te maken, eindigt in frustratie.
Maar wees gerust: je doet niets fout. Je hebt simpelweg de juiste tools nog niet in handen.
Je doet zó je best om een geduldige ouder te zijn, maar het is niet altijd makkelijk. Als jouw kind (weer) middenin de winkel een woedeaanval heeft omdat ‘ie zijn zin niet krijgt, zakt de moed je in de schoenen. Jij schiet uit je slof en je kind gaat alleen maar harder huilen of wordt nog bozer. Even later thuis op de bank voel je je schuldig dat het je niet is gelukt om kalm te blijven. Want je weet dondersgoed dat je kind dat nodig heeft.
Je hebt al honderden keren geprobeerd diep adem te halen of tot tien te tellen, maar het lijkt niet te helpen. Af en toe verlies je toch je geduld en weet je niet hoe je nou het beste om moet gaan met de heftige emoties van je kind. Soms word je er moedeloos van en spelen gedachten door je hoofd als:
Doe ik het wel goed?
Waarom lukt het bij anderen wel en bij mij niet?
'Verpest' ik mijn kind door boos te worden?
Moet ik streng en stellig zijn of het laten gaan?
Moet ik nou straffen? Troosten? Het gedrag negeren?
Waarom word ik zo geraakt door zoiets kleins?
Want het is nogal wat: het opvoeden van je kind. Je krijgt niet alleen te maken met zijn emoties, maar ook met die van jezelf. Alsof je het nog niet druk genoeg had … 😉
Gelukkig kun je wel leren om hier op zo’n manier mee om te gaan dat het je lukt om onder het kookpunt te blijven. Ja, zélfs als je kind voor de derde keer in zijn pyjama beneden staat omdat hij weigert naar bed te gaan.
Het is dé gids die je helpt jouw geduld te bewaren en emoties onder controle te houden, tijdens uitdagende momenten met je kind. Je krijgt inzicht in je eigen triggers en ontdekt wat je kunt doen zodat je voortaan rustig reageert. Ook krijg je een complete toolbox met tips en tricks om met emoties, driftbuien en woede-uitbarstingen van je kind om te gaan.
✓ te begrijpen waarom je steeds boos wordt en hier verandering in te brengen met effectieve tools waar je op terug kunt vallen.
✓ rustig te reageren, doordat je weet wat je wel en niet moet doen tijdens frustrerende momenten.
de rust kan vinden om kalm te reageren, ook als je kind niet wil luisteren
je je niet meer schuldig hoeft te voelen omdat je hebt geschreeuwd tegen je kind
weet waarom je steeds boos wordt, en hier effectieve tools voor hebt waar je op terug kan vallen
je weer vertrouwen krijgt in jouw aanpak en de leuke, kalme ouder kunt zijn die je zo graag wilt
weet wat je wel en vooral ook niét moet doen tijdens een emotionele uitbarsting van je kind
Weet dat je niet faalt als ouder als je je geduld verliest of niet weet hoe je moet omgaan met de heftige emoties van je kind. Dat is heel normaal! Emoties zijn ontzettend complex en vaak worden we overrompeld waardoor we niet meer adequaat kunnen reageren in het moment.
Jij doet niets fout, maar hebt simpelweg de juiste tools nog niet in handen. Hoe kun je de emoties van je kind begrijpen als niemand je dat heeft uitgelegd? En als je het misschien zélf nog lastig vindt om met je eigen emoties te dealen, omdat je dat van huis uit niet echt leerde?
Daarom heb ik de Emotiegids gemaakt!
✓ De meest voorkomende triggers en hoe je ze herkent
✓ Wat je wel en niet moet doen of zeggen als je kind een publiekelijke meltdown krijgt
✓ Hoe je ruimte geeft aan je eigen emoties
✓ Hoe je kunt omgaan met triggers en kalm blijft
✓ Hoe je als ouder goed voor jezelf zorgt, ook als je een pleaser bent
✓ Wat er achter het gedrag van je kind zit en hoe je omgaat met emoties
Je merkt dat je snel gefrustreerd raakt en je geduld verliest om kleine dingen
Je graag rustig wilt reageren op je kind, maar dat vaak niet lukt
Je weet dat je getriggerd wordt door het gedrag van je kind, maar niet weet hoe je dit kunt veranderen
Ik ben gediplomeerd ouder- en kindercoach én moeder van twee superleuke kinderen. Dat laatste wil trouwens niet zeggen dat het ouderschap mij altijd perfect af gaat of dat mijn kinderen zich altijd perfect gedragen. Ik ben, net als jij, ook maar een mens. Het doel is ook niet om perfectie na te streven, dan kan niet en moeten we ook niet willen. Het doel is dat jij de ouder kunt zijn die je graag wil zijn.
Met mijn masterclasses, e-books en content op Instagram help ik je om dat te bereiken. Aan de hand van herkenbare situaties en met mijn inzichten uit de kinderpsychologie geef ik antwoord op al jouw dagelijkse opvoedvragen. Wel of niet straffen en belonen? Hoe help je je kind omgaan met emoties? Hoe kan je liefdevol grenzen stellen?
Ik geef je praktische tips en tricks, die je vandaag nog kunt toepassen. Alles zodat je de ouder kunt zijn die je zo graag wil zijn.
Voor ouders van jonge kinderen (1-7 jaar), die:
> Merken dat ze snel gefrustreerd raken en het geduld verliezen om kleine dingen
> Graag rustig willen reageren op hun kind, maar wat vaak niet lukt
> Weet dat ze getriggerd worden door het gedrag van hun kind, maar niet weten hoe ze dit kunnen veranderen